5. De telefonische screening

Heel wat vragen zal je vaak onmiddellijk moeten beantwoorden. Dit kan geen kwaad want het is een eerste aftoetsing van de situatie.  Blijf rustig en beantwoord alle vragen ook rustig. Weet je het antwoord niet, zeg dit dan eerlijk, maar geef ook aan dat je dit zal opzoeken en zo snel mogelijk zal doorgeven. Het geeft aan dat je zin hebt voor initiatief en dat je wil bijleren. Was je oneerlijk in het kader van jouw talenkennis, dan kan je hier wel door de mand vallen. Stel dat je genoteerd hebt dat je zeer goed bent in Frans en eigenlijk kom je niet verder dan wat basiskennis, dan kan het zijn dat je bij een telefonische screening door de mand valt. Een telefonisch gesprek in een andere taal is vaak een duidelijke aanwijzing van hoe het effectief met je talenkennis gesteld is. Zelfs als je zenuwachtig bent, blijft jouw grootste kennis toch paraat op die momenten. Let daarom goed op wat je vertelt onder de rubriek 'talenkennis' op het cv. Heb je echt geen idee hoe het met jouw talenkennis gesteld is, vraag eens aan een interimbureau om dit te testen.

In het telefonisch gesprek, mag je gerust ook zelf enkele vragen stellen. Een ideale vraag is om even feedback te vragen over jouw cv en motivatiebrief. Ook als je met specifieke vragen zit over de vacature of het bedrijf mag je deze gerust al even stellen.

Bij afsluiting van een telefonische screening, mag je gerust vragen wanneer je meer nieuws zal ontvangen. Krijg je op de afgesproken datum geen nieuws door, bel dan zeker de dag erna zelf op.