starter van de week - verpleegster begint met HR adviesbureau

 

ianimaOp 2 januari van dit jaar ging Anima Van Hoof in Wondelgem van start met haar hr-adviesbureau Passo Avanti. “Ik had eerder al ervaring opgedaan in de zorgsector”, zegt ze. “Ik werkte onder meer als psychiatirsch verpleegster en hoofdverpleegster op de nachtdienst, maar daarna stapte ik over naar de hr-sector en geleidelijk aan groeide de droom om voor mezelf te beginnen.”

Anima Van Hoof is bij de oprichting van Passo Avanti niet over één nacht ijs gegaan. “Gedurende heel 2014 heb ik veel aandacht besteed aan marktonderzoek en gesproken met belangrijke stakeholders zoals VDAB, Stad Gent, Jobkanaal en Universiteit Gent, om ervoor te zorgen dat Passo Avanti bij de rekrutering voor elk type klant de juiste focus kan leggen.”

De onderneemster beseft vanuit haar eigen ervaring als geen ander dat mensen nood kunnen hebben aan een evolutie in hun carrière. “Daarom  geef ik trainingen en workshops aan onderwijsinstellingen, zowel in het seundair als in het hoger onderwijs, waarbij ik de sollicitant laat kennismaken met verschillende methodieken om gericht en met succes een job te vinden of waar ik met de werknemer aan talentmanagement doe.”

 

 

Passo Avanti probeert de klant een totaalpakket aan te bieden. “Zo kan ik als freelancer bij bedrijven kandidaten screenen”, zegt Anima Van Hoof. “Daarnaast kan ik een beleid uitwerken en implementeren voor bedrijven die hierin minder of zelfs geen ervaring hebben. Ik probeer de klant daarbij te laten inzien dat het belangrijk is om oog te hebben voor de kandidaat in zijn totaliteit. Elders verworven competenties en attitude en motivatie kunnen even belangrijk zijn als specifieke vakkennis en ook de culturele “fit” is erg belangrijk.”

Passo Avantit maakt zich sterk kleine en middelgrote ondernemingen te kunnen helpen die in een groeifase zitten. “Met hen ga ik op zoek naar interessante kanalen om vacatures te verspreiden en ik maak hen wegwijs in goede interviewtechnieken. Grotere bedrijven kunnen mij inschakelen voor het overnemen van de selectieprocedure maar ook voor het verder aanpassen van het selectiebeleid en het laten trainen van hun huidige mensen. En mensen die hun carrière een andere wending willen geven kunnen bij mij terecht voor loopbaancoaching en sollicitatietraining.”