Afstudeerbeurs associatie universiteit Gent

Op 31/03/2015 vindt naar jaarlijkse gewoonte de afstudeerbeurs plaats van de associatie Universiteit Gent. De studenten van de universiteit en de hogescholen die onder de associatie vallen, kunnen die dag tal van workshops volgen waarbij ze geïnformeerd zullen worden over de wettelijke verplichtingen, het loonbriefje en uiteraard tal van tips en mogelijkheden over het solliciteren zelf.

Passo Avanti zal op die beurs een workshop voorzien die een algemeen inzicht verschaft over het hele proces van solliciteren, gaande van de zoektocht naar een job tot aan het sollicitatiegesprek. Deze workshop wordt vervolledigd door een handleiding over het solliciteren.

Tijdens deze halve dag kunnen studenten ook verschillende bedrijven bezoeken die momenteel heel wat openstaande vacatures hebben. Voor een aantal onder hen zal er allicht een eerste uitnodiging volgen.
 

Omdat solliciteren nu eenmaal samengaat met een perfect opgemaakt curriculum vitae en een aantrekkelijke motivatiebrief, hebben de studenten nood aan een klankbord.

Passo Avanti is daarom één van de analisten om cv's van studenten in de diepte te bekijken en hierop een inhoudelijke feedback te voorzien. Uiteraard kunnen de studenten tijdens deze afspraak ook allerlei concrete vragen stellen. Het doel van Passo Avanti is om de documenten en de studenten zo arbeidsmarktproof te maken, zodat hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen. In het opiniestuk van Passo Avanti  "Sluit de arbeidsmarkt de deuren voor schoolverlaters?", heb ik reeds aangegeven dat schoolverlaters ondanks de moeilijke economische jaren wel degelijk hun plaats op de arbeidsmarkt kunnen opeisen. Ondertussen hebben ons ook positieve berichten over die moeilijke economie bereikt: de economie is sterker aangegroeid dan voorzien. Bovendien is er terug een daling opgemerkt in het aantal werkloze schoolverlaters.

Ik roep de studenten dan ook op om massaal in te gaan op de kansen die de associatie Universiteit Gent aanbiedt om zichzelf voor te bereiden op hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Voor diegenen die nog niet ingeschreven zijn, aarzel niet om een afspraak in te boeken bij Passo Avanti, waar je met de glimlach wordt verdergeholpen.

Daarnaast wil Passo Avanti ook de aandacht vestigen op een nieuwe startup: Jobsalon. Vanaf 1 april gaan zij van start met een nieuw online vacaturekanaal, waarbij zij vanuit een vernieuwende visie willen inspelen op de nieuwe ontwikkelingen die zich in werving en selectie zullen voordoen. Met hun klemtoon op de KMO-bedrijven, nog altijd het gros van de werkgevers in België, willen zij enthousiaste en gemotiveerde kandidaten in contact brengen met werkgevers die op zoek zijn naar werknemers die mee willen bouwen aan het bedrijf.

Aarzel dus niet om vanaf 1 april je cv in te vullen op dit onlineplatform.Veel succes!